Kak Nita was craving to eat Bryani for buka puasa. and Karipap too... ( Alaa Kak nita ni saja tau, dah la minggu depan nak balik Malaysia for Raya he..he..nanti masa kat malaysia makan bryani dan karipap bnyk bnyk tau =p ...) So, on Saturday kami pun masak bryani daging menggunakan rempah Bryani cap Shan ( yang di sumbangkan oleh Nadia....). Nadia juga menyumbangkan periuk Nasi elektriknya yang besar yang tiba tiba rosak petang tu. Maka, terpaksa lah, masak nasi bryani atas dapur.
Rempah bryani ni berbau cukup kuat..sehingga telekung yang di dalam beg pun terlekat bau bryani he..he.. tudung and t shirt pun melekat bau bryani tu. he..he...
Rempah bryani ni berbau cukup kuat..sehingga telekung yang di dalam beg pun terlekat bau bryani he..he.. tudung and t shirt pun melekat bau bryani tu. he..he...
Cadangnya hari sabtu tu nak buat Karipap tapi, ada masalah teknikal skit, so, karipap ditangguhkan ke hari Ahad dengan arahan, pukul 4, smua mesti ada kat rumah Kak Nita. Tapi, bila Husna sampai kat rumah Kak Nita, Izati ( tauke karipap) je yang ada. Mana yang lain? Nadia sibuk dengan RC application dia yang agak complicated. Suzie, ada kat rumah mencari rempah Kurma yang ter miss place kat mana ntah ( kak nita nak masak kurma). So, tinggallah Husna and Izati je. Kak Nita dah siap dough and inti smua, cuma tunggu 'umpa loompa' datang untuk kelim he..he...
Lama sungguh tak buat karipap ni.. Last buat pun masa zaman tadika and darjah satu dulu kat Melaka. Masa tu Mak rajin buat karipap. lepas tu, bila Farhan dah di lahirkan, Bayang karipap pun dah tak nampak.. cuma ada cucoq udang ja...he..he...
and finally,
No comments:
Post a Comment